top of page
SunnMunn_FacebookHeader2.jpg

Tannhelse er kanskje det enkeltområdet innen dyrehelse hvor vi oftest ser sykdom. Bare tenk deg hvordan tennene dine hadde vært om du ikke pusset? 

En dyrlege som skal behandle tenner bør ha videreutdanning innen odontologi - læren om tennene. Hos oss kaller vi det ganske enkelt å være en tanndyrlege. Men det er ikke bare dyrlegen som er viktig i tannbehandlingen. Vi har også flinke dyrepleiere med kunnskap og erfaring innen både anestesi og odontologi som utgjør en viktig del av vårt tannteam! 

Hos oss får din firbeinte venn hjelp til å bevare en best mulig tannhelse. 

Våre beste anbefalinger for å sikre din hund og katt en best mulig tannhelse:  

  1. daglig tannpuss med børste eller wipes

  2. årlig tannbehandling hos veterinær

  3. riktig tilpasset fôr, pleiemidler og tyggeprodukter

Dette kan du gjøre hjemme: 

Hos oss på klinikken tilbyr vi tannbehandling som går over mange steg: en grundig undersøkelse av hele munnhulen, en kontroll av hver enkelt tann og tannkjøttet rundt den, røntgen av alle tennene og tannrens etterfulgt av polering. 

Du kan lese mer om dette under: 

TANNRENS

Dårlig ånde, plakk og tannstein er ofte det vi finner når vi åpner munnen på din hund eller katt. Og dette er alle tegn på suboptimal tannhelse. Tenner skal være hvite og fine, og det skal ikke lukte vondt. regelmessig tannrens er helt nødvendig for de aller fleste dyr. Hjemme kan du forebygge med daglig tannpuss. 

124124321_357174008873351_77616334864775

TANNTREKK

Tenner med problemer må noen ganger trekkes. Det kan skyldes frakturer, infeksjoner, periodontitt m.m. 
Å trekke tenner er kirurgi, og krever videreutdannelse. Riktig teknikk sikrer et godt resultat, og reduserer også risiko for komplikasjoner samt smerte etter inngrepet.

TVP-2020-0102_Figure5-380x380.jpg

TANNRØNTGEN

Tenner er et klassisk eksempel på toppen av isfjellet - og spesielt hos hunder og katter. Det vi ser med det blotte øyet når vi ser inn i munnen er bare en liten del av tennenes tilstand. Tannrøntgen er helt essensielt for å vurdere tannhelse og behandling. Alle våre tannpasienter får alltid tannrøntgen. 

104152779_2681326475474948_7152136664120

ENDODONTI

Endodonti er beskyttelse og behandling av tannrotkanalen. Vanligste endodontiske behandling er rotfylling. 

Rotfylling_edited.jpg

Bestill time til tannbehandling hos oss i dag. 

bottom of page