top of page

Bli kjent med oss!

Siden 1993 har vi på Melhus Dyreklinikk ytt omsorg til kjæledyr i Melhus og omegn. 

Daglig møter vi pasienter som vi får hjelpe. Det gir oss mening.
 

Vi har samlet kompetanse og erfaring blandet med vilje, pågangsmot og en dose sunt bondevett.

Slik ønsker vi å være et trygt sted å komme til hvor man alltid får hjelp.
Hjertelig velkommen!

142274901_2731602897152722_7181293057156

Veterinær

Dermatologi ansvarlig

MelhusDyreklinikk_0623_ByAadde_0O9A8036v.jpg

Veterinær
Daglig leder

Kirurgisk ansvarlig

Spesialistkandidat

Kiro_Linus1.png

 

Dyrekiropraktor

MD_091120ByAaadde_2I2A6953w.jpg

 

Autorisert Dyrepleier

MicrosoftTeams-image (1).png

Veterinærassistent

Butikkansvarlig

HR

MicrosoftTeams-image (130).png

Autorisert Dyrepleier

35331238_2004177069607178_4663038300980772864_o.jpg

Veterinær

101504905_255012409102999_16270865726900

 

Autorisert Dyrepleier

422052463_891529356310193_4840469560002309500_n.jpg
Malin Solheim Sveen

Klinikkassistent

MelhusDyreklinikk_0623_ByAadde_0O9A7904v.jpg
Rita Ozola

Renhold

.

299803140_2735462306588951_4506557916918679400_n_edited.jpg

Sertifisert Rehabiliteringsterapeut

Veterinærassistent

MelhusDyreklinikk_0623_ByAadde_0O9A7931v.jpg

Klinikkassistent

327985057_1308102429983119_4279512196890318502_n_edited.jpg

Veterinær

Master i kirurgi

344287420_907920573772025_3691736308254783081_n.jpg

Veterinær

Anna E Rathe

Veterinær

Anna er grunnlegger av Melhus Dyreklinikk, og selv om hun i dag i teorien er pensjonist finner du henne i praksis fortsatt på jobb flere ganger i uka.

 

Anna ble uteksaminert fra Norges Veterinærhøgskole i 1979, og har siden arbeidet i klinisk praksis med både små og store dyr. Totalt blir det over 40 års erfaring! 

 

I 1996 startet Anna Melhus Dyreklinikk, som den gangen var en kombinert heste- og smådyrklinikk. Etterhvert ble klinikken en ren smådyrklinikk. 


Anna har gjennom mange år i smådyrpraksis opparbeidet seg mye kunnskap. Gjennom hele karrieren har hun vært opptatt av å holde seg faglig oppdatert, både gjennom selv å delta på kurs og ved å sende de ansatte på kurs. Selv har Anna har blant annet gjennomført hele ESAVS Dermatologi. som er en omfattende videreutdanning innen hudlidelser. Derfor er det Anna som har ansvar for alle hudutredningene hos oss. Hun har også deltatt på mange kurs i indremedisin.  

Anna bor på Melhus, og når hun ikke er på klinikken kan du ofte finne henne på tur eller i arbeid i skogen, eller hun hjelper til på gården på Rathe.  

Anna E Rathe
Anna N Rathe
Anna N Rathe

 

Veterinær

Daglig leder. Kirurgisk ansvarlig. Spesialistkandidat

Som odelsjente født inn i en veterinærfamilie var det liksom aldri noen tvil om yrkesvalg for Anna; Kursen var stø allerede fra barnsben av. Anna skulle bli bonde på hjemgården og arbeide som veterinær. Derfor var det ingen overraskelse da det bar rett til Oslo for veterinærstudier etter videregående, og rett hjem igjen til Melhus etterpå. Anna ble uteksaminert fra Norges Veterinærhøgskole i 2006 og har siden arbeidet ved klinikken.


Allerede under studiet ble interessen spesielt for kirurgi vekket, og i årene etter endt studium har hun tatt en omfattende videreutdanning innen kirurgi. Blant annet har hun gjennomført et to-årig certificate studium i ortopedi og bløtvevs-kirurgi i København. Derfor er Anna Kirurgisk ansvarlig hos oss. 

Nå er Anna Spesialistkandidat, hvor hun etter endt spesialisering blir Spesialist i Smådyrsykdommer. Hun tar også videreutdanning innen minimal invasive kirurgi. Det er Anna som leder prosjektet vårt Drømmeklinikken, vårt nye dyresykehus som åpner i november 2023. 

Ved siden av å arbeide på klinikken driver altså Anna hjemgården Rathe på Melhus. Der driver hun korn- og kjøttproduksjon. Hun er opptatt av matproduksjon, dyrevelferd og landbrukspolitikk. På fritiden er Anna glad i både å lage og å spise god mat, og hun liker å reise. 

Camilla Viken
Camilla Viken

 

 

Dyrekiropraktor

Camilla er utflyttet trønder, oppvokst i Nord-Trøndelag men bor nå i Lier i Drammen.

 

Camilla har en master i kiropraktikk etter fem års skolegang i England på en av Europas mest anerkjente skoler for kiropraktikkstudiet. Her tok hun også videreutdanning som dyrekiropraktor ved International Academy of Veterinary Chiropractic. For å ta denne videreutdanningen må man enten være utdannet kiropraktor eller veterinær for å sikre god nok kunnskap i anatomi, sykdomslære og fysiologi.

 

Camilla praktiserer både som kiropraktor og dyrekiropraktor på fulltid, med hester, hunder og noen få andre dyr.  

Vi er så heldige å ha Camilla hos oss for å behandle våre pasienter regelmessig. 

Carolina Brobak
Carolina Brobak

 

 

Autorisert Dyrepleier

Carolina er oppvokst i Hommelvik med familien og deres katter og kaniner. I ungdomstiden fylte hestene fritiden, med satsing på sprangridning. Dette brakte henne etterhvert til Danmark hvor hun arbeidet i en periode. Carolina har også arbeidet på heste- og hundeutstyrsbutikken Hööks. Før dyrepleierstudiet studerte Carolina husdyrvelferd på HINT i Steinkjer. 

 

Carolina var våren 2019 ferdig med dyrepleierstudiet ved Nord Universitet, og begynte i fast jobb hos oss etter dette. Underveis i utdanningen var hun i praksis hos oss, samt at hun arbeidet hos oss i ferier.

I dag bor Carolina på Melhus med sine tre hunder, Lillebjørn, Sid og Argo, som er med på turer overalt. Ikke sjelden fanger de også en Pokemon eller to når de er ute og lufter seg. Siste tilskudd i familien er skilpadden Pad. 

 

Carolina har gått kurs i både tannhelse, anestesi og salg, og i klinikken til daglig liker hun spesielt godt å arbeide innen disse fagfeltene. Hun er også veldig flink med kamera, og lager mye fint for klinikken på nett. 

Charlotte A Hindsted
Charlotte Abild Hindsted

 

Veterinær

Charlotte er dansk og utdannet ved Københavns universitet hvor hun ble uteksaminert våren 2023. Hun har byttet ut bylivet I Danmark med åkre og fjord på Byneset hvor hun bor sammen med sin kjæreste. 

For Charlotte ble studietiden flittig brukt på diverse utenlandsprosjekter. Hun jobbet blant annet med gatehunder på Sri Lanka, skrev oppgave om Masaienes hunder i Kenya og hadde utveksling i Belgia ved Ghent universitet. 

Charlotte håper å kunne være med å bidra til en god hverdag for kjæledyrene og deres familier, og vil gjerne i framtiden spesialisere seg innen indremedisin og kardiologi. 

På fritiden elsker Charlotte å bruke tiden sammen med venner, samt å være ute i naturen og prøve seg på masse nye norske friluftsaktiviteter. Også øve seg i det norske språket. 

Eva M Rahe
Eva M Rathe

 

 

Veterinærassistent

Eva er ved siden av å være vår humørspreder også klinikkansvarlig for logistikk og vår salgsavdeling. Eva er utdannet innen økonomi, først bachelor fra TØH og deretter master i innovasjon og ledelse som hun var ferdig med i 2014. Før hun kom til oss, har Eva arbeidet både på Felleskjøpet, i Avinor og i Autronica.

 

Som assistent på klinikken og ansvarlig for vårt fôrsortiment har Eva gått flere kurs innen fôring og dietter, og hjelper gjerne med råd og tips for pasientene våre. 

I arbeidet med dyrene trives Eva ekstra godt med kattene, og hun er spesielt interessert i sårbehandling. 

 

Eva både kommer fra og bor på Melhus. Fritiden bruker hun aktivt med trening både av seg selv og dressurhestene Cinderella og Nail It. Eva er også en mester i baking, noe vi nyter godt av på klinikken både titt og ofte!

Heidi U Bye
Heidi
Ulleberg Bye

 

 

Dyrepleier

Heidi er nyutdannet dyrepleier men ikke ny hos oss. Hun har studert dyrepleie ved Nord Universitet i Bodø og hatt praksis hos oss underveis i studiet. 

Hun er opprinnelig fra Heimdal, og er oppvokst der med både hund, katt, rotte, hest og fisk (!). Hun gikk videregående på hest og hovslager linje på Skjetlein Videregående. I tillegg til et aktivt dyreliv var håndball en viktig del av hverdagen. Ved siden av skole og aktiviteter jobbet hun også både på gård og travstall. 

Heidi bor nå i Skaun sammen med hunden Hera. Hera er en strihåret dachs, og sammen trener de både sopp/kantarell søk og blodspor som hobby. Ellers blir det mye turer i skog og fjell for både to og firbeinte. 

 

 

Henrik
Henrik A Ødegaard

 

 

Veterinær

Henrik er ekte Trondheimsgutt oppvokst i byen. Men til tross for bylivet var det oppvekst med både kaniner, katter og hunder i familien. Veterinærstudiet ble et nysgjerrig valg basert både på forkjærlighet for dyr og interesse for biologi og fysiologi. Tiden under studiet og i praksis underveis gjorde valget om å bli veterinær klarere og klarere. 

Henrik studerte veterinærmedisin ved universitetet i Bodø og deretter i Slovakia. Under studiet samlet han spennende erfaring som veterinærassistent under Femundsløpet og ved hundeshelter både i Nepal og i India. Siste sommeren som student jobbet han også som veterinærstudent hos oss i ferien. 

Siden uteksaminering i 2019 har Henrik høstet erfaring fra jobb på dyreklinikk i Trondheim, før han nå er kommet tilbake hos oss i april 2022.

Henrik er spesielt interessert i indremedisin, og synes også det å møte akuttpasienter både i hverdagen og på vakt er spennende. Han er ansvarlig for billeddiagnostikk innen CT undersøkelser hos oss. Henrik har et ønske om både å fordype og etterhvert spesialisere seg videre.

På fritiden er Henrik glad i å være aktiv. Han trives godt med hobbyer som turer, klatring, buldring, fiske og reise. Henrik bor i Trondheim. 

 

 

Kiri
Kiri Pragnell

 

 

Autorisert Dyrepleier

"I love seeing a patient go home fit and healthy after they have been poorly, knowing that I had a hand in making that happen. I always try to be the best nurse I can be and give my patients the best level of care."

Kiri er veldig glad i de varierte dagene som dyrepleier, og det å starte dagen og aldri vite hva som kommer inn døra. Hun liker å kunne sjekke ut en frisk pasient som har vært syk, vel vitende om at hun har bidratt med behandling og omsorg. Hun er ekstra glad i å jobbe med de alvorlig syke pasientene, de  som gjerne trenger å legges inn på klinikken i kortere eller lengre perioder for å få dem friske. I tillegg har Kiri en fascinasjon for radiografi, og liker å arbeide med det. 

Kiri startet arbeidslivet i en kontorjobb for en organisasjon som drev med trygdeboliger. Men hun bestemte seg tidlig for at hun ikke ville tilbringe dagene sine på kontor, og hun valgte å utdanne seg til dyrepleier.

Dyrepleierstudiet tok hun i England, et treårig studie med en blanding av teoretisk undervisning på skole og praktisk arbeid i klinikk. Kiri ble uteksaminert i 2013, og hun ble senere Sjefsdyrepleier for klinikken hun arbeidet hos.

Kiri er altså opprinnelig fra England. Hun vokste opp i Coventry, men har etter studiene jobbet i South Leicestershire. Så har Kiri flyttet til Lensvik, men det er ikke heeelt tilfeldig. Kiri er nemlig samboer med Kenneth som kommer derfra. Sammen har de både katt, hund, trønderlån, jordbærgård og to barn.

Som innflyttet til Norge vil Kiri bruke fritiden til å forbedre skiferdighetene (hun har nemlig allerede en historie med flere ski-relaterte skader etter tidligere besøk til Norge), og til å lære seg norsk. 

Malin Solheim Sveen

Klinikkassistent

Malin er født og oppvokst i Rindal, men flyttet til Trøndelag i 2017. Hjemme i Rindal er hun fra et småbruk med alle mulige slags dyr, alt i fra ørkenrotter, esel, kaniner, geit, hest, hund og katt. 

Tidligere drev Malin aktivt med hest, mens nå går det mest i hund. Hun har hundene Hera og Timmi hjemme, og trener både lydighet og redningshund. Hun bor på Melhus med samboer og de to hundene. 

Før Malin kom til oss har hun både jobbet på dyrebutikk og på dyreklinikk i Trondheim og samlet nyttig erfaring. Hun er også utdannet hundetrener og instruktør. 

På klinikken har Malin hovedoppgaver med stall og oppstallede og inneliggende pasienter, samt arbeid på lab. I tillegg assisterer hun veterinærene og dyrepleierene med pasientene under diagnostikk og behandling. Malin liker å holde på med mye forskjellig og å jobbe med dyr, og klinikklivet er drømmejobben! 

Fritiden tilbringer Malin stort sett med trening av hund, trening på treningssenter og turer i fjell, skog og mark med hundene. 

Mari K Haugm
Mari-Kristine Haugum

Resepsjonist

Mari er gjerne den første du møter når du kommer inn døra hos oss. Hun er ansvarlig for resepsjonen og løser små og store praktiske spørsmål på strak arm.    

Før Mari kom til oss har hun jobbet mange år både som resepsjonist og trener på 3T. Hun er også utdannet audiograf, og har jobbet flere år i Oslo som det. 

Opprinnelig fra Heimdal har Mari nå flyttet til Melhus etter noen år på østlandet. Hjemme har hun hunden Robin på 4 år. Han er en ivrig breton jakthund, og de trives ute sammen både på tur og på jakt. Ellers er Mari også oppvokst med mange andre typer dyr, alt fra ilder til hester, og har alltid ønsket å få jobbe med dyr. 

 

Mari er glad i å jobbe i et yrke hvor hun får hjelpe både mennesker og dyr, og setter seg stadig mer inn i det veterinærfaglige i hverdagen. Hun er alltid blid og hjelpsom, og forsøker å holde alle oss andre på riktig plass til riktig tid så godt det lar seg gjøre!

Rita Ozola

 

 

Renhold

Rita har over lengre tid vikariert litt hos oss for hjelp i perioder, men nå har hun begynt å hjelpe oss fast.

 

Rita har ansvar for renhold, men er også en humørspreder som hjelper oss med litt andre praktiske ting. 

Siv Anette Bolgnes
Siv Anette Bolgnes

 

Sertifisert Rehabiliteringsterapeut CCRP

Klinikkassistent

Siv Anette har mange års erfaring fra arbeid på dyreklinikk. I 14 år har hun arbeidet både som veterinærassistent og rehabiliteringsterapeut, og siden 2022 har hun hatt ansvar for vår rehabiliteringsavdeling. 

Siv Anette er oppvokst i Klæbu, med en god blanding av hund, katt, kaniner og høner. Hun ble også tidlig hestefrelst og tilbragte mange timer i stallen.

Utdannelsen innen rehabilitering startet med hundemassasje, deretter rehabiliteringsterapeut. 

"Ønsket om å hjelpe egen gammel hund ved å ta et massasjekurs i 2005 ble så mye mer enn bare et kurs. Dette kurset vekket en interesse hos med som etterhvert ble til mange flere kurs og min yrkesvei.

På de 14 årene jeg har jobbet med rehabilitering, trening og fysikalsk behandling av hund har interessen bare vokst, og det å få jobbe med dette har blitt mer en lidenskap og noe jeg virkelig brenner for."

Siv-Anetter har ved siden av jobb de siste årene tatt en omfattende videreutdanning ved Universitetet i Tennesse, og er nå eksaminert som sertifisert rehabiliteringsterapeut. CCRP - Certified Canine Rehabilitation Practitioner. 

På fritiden sitter Siv Anette sjelden i ro, hun elsker å ha mye gjøre og har alltid mange jern i ilden. Hjemme har hun to katter, to engelsk settere som hun deler med sin far og nylig ble hun også hesteeier. I hagen har hun 9 bikuber med honningproduksjon. 

Tarane
Tarane Hajimohammadi

 

Klinikkassistent

Tarane er født og oppvokst i Iran. Der ble hun tidlig interessert i å jobbe for å bedre helse og velferd for dyr, og fant derfor ut at hun skulle utdanne seg innen veterinærmedisin for å best kunne gjøre det.

 

Tarane har studert til veterinærassistent og har master i både veterinært laboratoriearbeid og veterinær parasittologi, fra universitetet i Mashhad, Iran. I 2019 flyttet hun til Norge og har etter det hatt diverse jobber kombinert med språkopplæring. Før hun kom til oss jobbet hun på en dyreklinikk i Trondheim. 

Hos oss har Tarane hovedansvar for sterilen og de kirurgiske instrumentene, samt laboratoriet. Også snakker hun jo også persisk, om det måtte trengs.

 

På fritiden er Tarane aktiv med fotball og hun har også vært instruktør i persisk dans. 

Vivian
Vivian Helgesen Westby

 

Veterinær

Master i kirurgi og certSAGS i kirurgi

Oppvokst på en gård på Helgelandskysten ble veterinæryrket et naturlig valg for Vivian. Den opprinnelige planen den gang var å jobbe med produksjonsdyr, men tilfeldigheter gjorde at det i stedet ble smådyr og dyreklinikk.

 

Vivian trives utrolig godt med den gode kontakten med både mennesker og dyr, og synes faget er veldig spennende. 

Vivian var ferdig utdannet i 1999 og jobbet 8 år i Sandefjord før veien gikk til Trondheim og 14 år der. Nå starter hun hos oss i januar 2023. 

Vivian brenner for kirurgi og har omfattende videreutdanning innen faget. Hun har fullført både master i kirurgi ved universitetet i København og certSAGS i tillegg til en rekke andre kurs i kirurgi. 

Hjemme har Vivian 3 tenåringsdøtre og tilbringer mye tid til og fra og i håndballhall med dem. Ellers liker hun seg godt i marka og i fjellet, gjerne med familiens hund, på fridager. 

Øysein
Øystein Hynne

 

 

Veterinær

Som også andre på klinikken er Øystein arvelig belastet - oppvokst med en far som veterinær ble det naturlig å følge i hans fotspor. Øystein studerte ved Norges Veterinærhøgskole og ble uteksaminert i 2004.

 

Etter studiet startet yrkeskarrieren mest med produksjonsdyr, i kombipraksis i Hemne, Snillfjord og Aure. I 2010 skiftet Øystein beite og gikk over til ren smådyrpraksis i Orkdal hvor han har vært helt til han starter hos oss i mai 2023. 

Med lang erfaring fra arbeid på dyreklinikk har Øystein et bredt kompetansefelt, selv om hovedinteressen alltid har ligget innen kirurgi generelt og bløtvevskirurgi spesielt. 

Øystein har gjennomført mye etterutdanning, blant annet innen radioogi, øyelidelser og reproduksjon. Han har også gått et 2-årig kirurgisertifikat CertSAS innen bløtvevs - og ortopedisk kirurgi i København. Nå holder Øystein på med etterutdanning innen endoskopi og endokirurgi som fullføres i 2024. 

Øystein har også jobbet med Vivian tidligere, hvor de har gjort kirurgi sammen på dyresykehuset på Tiller. 

Ellers er Øystein bosatt på Orkanger med familien. Han er gift med Therese og har tre barn på 20, 17 og 14 år. Familiens firbeinte er border terrieren Lukas. På fritiden ellers er Øystein aktiv innen baseball, på Trondheim Hellhounds. 

bottom of page