top of page

Urinstein


Zico kom til oss fordi han hadde hatt litt blod i urinen - ikke mye, og ingen andre symptomer. Da vi undersøkte Zico fant vi tegn på at her var det noe mer, og ultralyd og røntgen viste at Zico hadde en stor urinstein i urinblæra og flere små i urinrøret ved penis! Ser du urinsteinene på røntgen?

Faktisk bare flaks at Zico fortsatt fikk til å tisse ganske så normalt, urinsteiner i urinrøret kan gi obstruksjon slik at man ikke får til å tisse!

Urinsteiner i urinrøret, spesielt hos hanndyr, kan være veldig vanskelige å få ut - det er for trangt til å få dem ut gjennom penis og noen ganger lar de seg ikke rikke tilbake til urinblæra.


Slik var det hos Zico, urinsteinene i urinrøret ville ikke flytte på seg! Men ved hjelp av et av våre minste endoskop fikk Anna lirket urinsteinene i urinrøret opp i urinblæra og kunne fjerne dem derfra sammen med den store steinen.

Kirurgi for å fjerne urinstein gjøres alltid endoskopi-assistert hos oss, fordi da får vi mye bedre oversikt med stor og god forstørrelse, pluss at vi kan åpne et mye mye mindre "hull" inn til urinblæra. WinWin. På endoskopi-bildet ses den ene av urinsteinene inne i urinrøret.

Legg merke til hvor utrolig mye skarpe kanter det er på urinsteinene til Zico! Ikke alle urinsteiner er slik, men det er ikke så veldig rart at Zico hadde litt blod når han tisset!

Ta kontakt ved forandringer på urinen eller rundt urinering. Det kan være mange årsaker til endringer, som også trenger oppfølging og behandling.


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page