top of page

Tannprodukter - alternativer til tannpuss

Forebygg tannproblemer med riktig innsats hjemme!


Ingenting er like bra som aktiv forebyggende behandling med tannpuss. Men om tannpuss ikke er oppnåelig må vi ty til det som er nest best.


Her er de beste alternativene til tannpuss:


TANNDIETT

Spesialutviklede tanndietter forebygger utviklingen av plakk og tannstein. De ulike diettene har ulik effektivitet. Vi har best erfaring med Hill's t/d Dental Care som finnes for små hunder, store hunder og for katt. Hill's t/d er godkjent av VOHC.

NB1 Velg en tanndiett som faktisk har bevist effekt (godkjent av VOHC).


NB2 Tanndiett hjelper kun om dyret faktisk TYGGER bitene.TYGGEBEIN

Det finnes et massivt utvalg av tyggebein som hevder å ha effekt mot plakk og tannstein. For å ha effekt er det viktig at dyret faktisk bruker litt tid på å tygge det (og ikke bare sluker det helt).

Vi har brukt mye Whimzees hos oss. De er plantebasert, allergivennlige og de har lite kalorier. De er også blant de tyggebeinene som har vist best effekt i undersøkelser. Noen hunder syns de er litt for harde, og ikke alle liker dem så godt.


NB1 Velg en type tyggebein som faktisk har bevist effekt (godkjent av VOHC).


NB2 Rå bein er faktisk for harde til bruk som tyggebein, og tygging på bein er en av de vanligste årsakene til tannfrakturer hos hund.TYGGEPRODUKTER

Akkurat som med tyggebein finnes det mange alternative tyggeprodukter. Husk at de fleste av disse kun er egnet som godbiter, og ikke faktisk som produkter for bedre tannhelse.

Bucadog tyggelapper eller Veggiedent tyggelapper har begge bevist effekt og vi har god erfaring med begge.


NB1 Velg en type tyggeprodukter som har bevist effekt (godkjent av VOHC).


NB2 Mange av disse produktene er svært kaloririke. Pass på vekta!


FÔRTILSKUDD


Det finnes en del tilskudd man kan påføre fôret eller i vannet for å motvirke plakk og tannstein. Dette er nok det minst effektive hjelpemiddelet av alle produktene omtalt her. Men, igjen, bedre enn ingenting. For å bli godkjent av VOHC så må produktene vise minst 20 % effekt. Og derfor anbefaler vi sterkt å gå for et godkjent produkt. PlaqueOff pulver påføres på fôret, og er godkjent av VOHC.


TANNGEL

Det finnes ulike gel som man kan påføre tennene med appikasjonstupp eller fingeren. Noen er til bruk ved gingivitt eller rett etter tanntrekk, andre er utviklet for forebyggende daglig bruk.

Hexagel inneholder klorhexidin og er anbefalt som oppfølging etter tanntrekk. Daglig påføring i minst 7 dager etter tanntrekk minsker risiko for betennelse etter tanntrekk.

Stomodine er zinc basert og forebygger bakterievekst. Kan brukes forebyggende daglig.
Snakk med oss så finner vi det alternativet som passer dere best!

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page