top of page

Pasient: Mila


Mila var bare 15 uker da hun kom til oss for å få hjelp etter en skade. Hun hadde vært uheldig og falt, og i fallet skadet hun fremfoten sin slik at både radius og ulna frakturerte.

Frakturen måtte opereres, og familien til Mila fant frem til oss etter flere forsøk i Trondheim.


Hunder av denne typen, med veldig slanke lange bein, er veldig utsatt for slike skader, og akkurat disse to beina er helt typisk at fraktureres i fall. Dessverre er det litt dårlig med blodtilførsel i dette området, så det er litt dårligere forhold for heling enn på de fleste andre bein på kroppen.


Hell i uhell var Mila en ung hund, og oftest heler det raskest og best hos unge dyr. Skaden var også relativt stabil uten for mye bløtvevsskade i området.


Anna opererte Mila, og for å få best mulig groforhold ble det lagt en plate som ble skrudd fast i radius som stabilisering. Vevet i området ble manipulert minst mulig, for å beholde mest mulig blodtilførsel.


Etter operasjonen så røntgnebildet sånn ut. Både radius og ulna ligger fint på plass.


Nå må Mila ta det med ro, og det er ikke så lett som liten valp. Men familien til Mila passer godt på, og heldigvis er hun lita og lett å bære med seg.


Vi følger frakturen fremover, men i denne alderen kan vi i beste fall ha fin heling allerede etter 4-6 uker.


God bedring til Mila!Ortopedisk kirurgi Ortopedisk kirurgi er kirurgi på bein på kroppen. Det kan være skader som beinbrudd, men det kan også dreie seg om korrigerende kirurgi for patellaluksasjon eller korsbåndsskader o.l.. Anna har gjennom mange år tatt videreutdanning i kirurgi generelt og ortopedisk kirurgi spesielt, og vi har også utstyr på klinikken for å hjelpe både store og små pasienter med ortopediske problemer.


Trengs det kirurgi akutt for en pasient sier vi ALDRI nei til å hjelpe, vi vet hvor viktig det er å få god kvalifisert hjelp til kirurgiske inngrep når det måtte trengs!

コメント


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page