top of page

Mille hadde knust bekkenet sitt


Katten Mille er Bodøværing, men da hun skadet seg alvorlig i høst trengte hun hjelp og ble henvist til oss.


Ingen vet hva som hadde skjedd med Mille, men sannsynligvis et kraftig traume. Hun kom seg hjem, men hadde store problemer med bakparten. Gode kollegaer i Bodø undersøkte Mille og fant at hun hadde knust bekkenet. Dermed trengte de hjelp for å få dette stabilt igjen slik at Mille kunne bli bra.


Mille hadde fraktur på begge sider av bekkenet sitt, inn mot hofteleddene, samt en ileosacral luksasjon. Alle disse tre stedene måtte stabiliseres kirurgisk for at Mille skulle kunne bevege bakparten og kunne gå på do osv. Faren med slike skader er at det i tillegg til beinbruddene også kan være nerveskader.Nøye preoperativ planlegging er svært viktig ved en slik operasjon. Både nevrologisk undersøkelse, røntgen undersøkelse og CT undersøkelse ble gjort for å få oversikt over skadeomfanget og for å legge en plan for kirurgien. Mille skulle få en ileosacral skrue for å stabilisere luksasjonen sin, samt plater på begge sider for å stabilisere frakturene mot hofteleddene.


Etter over 4 timer på operasjonsbordet med Vivian og Anna som kirurger og Siv-Anette med stødig hånd på anestesien var bekkenet stabilt.Røntgenbilder og CT undersøkelse etter operasjonen blir gjort for å kontrollere at alt sitter som det skal, der det skal. Dette er svært viktig, da marginene her er meget små. Mille sine bilder viste at skruene og platene gjorde jobben sin.


Men selv om operasjonen var vellykket er det mye fortsatt som kreves. Mille var hos oss hele uka for å få pleie og starte opptrening. Rett etter operasjonen hadde hun ingen førlighet i den ene bakfoten, og dette ble det lagt mye innsats i å forsøke å få i gang igjen. Det er ingen garanti at nevrologiske problemer etter en slik skade vil bedre seg, men allerede på dag 2 viste Mille tegn til både sensorikk og motorikk i foten igjen.


Mille er reist hjem til Bodø igjen med familien sin, og kan smått om senn gradvis gå tilbake til med og mer aktivitet.


Vi takker gode kollegaer i Bodø og Mille sin familie for tilliten og for at de satset på håpet om å få Mille frisk igjen! <3


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page