top of page

Når er det for kaldt ute for katten?


Mange lurer på om katten kan være ute når det er så kaldt som nå. Det finnes ikke noe fasitsvar på dette, men man kommer langt med litt sunn fornuft. Som hovedregel kan man gjerne slippe katten ut om det er kaldt, men sørg for at den slipper inn igjen når den ønsker det. Er katten hjemme alene i lange perioder på dagtid bør den få mulighet til å være inne, likeledes på natt.

De fleste katter vegrer seg for å være mye ute når temperaturen nærmer seg -10 grader. Mange vil gjerne ut en tur, men så raskt inn igjen. Tilby innedo. Har katten tilgang på en lun liggeplass (i garasje eller lignende) er det ikke noe problem for katten å være ute i lengre perioder selv om det er svært kaldt ute. Er det et sted i nærheten hvor katten bruker å søke ly i ruskevær lager du enkelt en plass ved hjelp av noen gamle tepper/pledd/klær med isoporplate/sitteunderlag under. Er det riktig kaldt kan du montere en varmelampe.

Det er ikke forsvarlig å la katter være ute uten tilsyn i lengre perioder når det er kaldt. Vi ser ofte frostskader på ører, poter og hale hos utekatter. Kattene er mer utsatt for sykdom og konsekvensensen av sykdom og skader blir større i kuldeperioder.

Moralen er:

Slipp gjerne katten ut i kulden, men ta den inn i varmen igjen!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page