top of page

Info: Kastrering av hannhunder


Kastrering av hannhund gjøres som en del av en behandling. Kastrering kan være nødvendig som et ledd i lidelser direkte relatert til reproduksjon og hormoner, men er også indikert ved mange indremedisinske problemer.

Under finner du et informasjonsskriv fra oss med en sammendrag av ting som er viktige å vite når man skal kastrere hunden sin.

 

EIERINFORMASJON

Kastrering av hannhund

Enkelte hannhunder bør av medisinske årsaker kastreres. Det medfører ingen reduksjon i livskvalitet for hunden å bli kastrert.

BEHANDLING

Hunden blir lagt i anestesi og begge testikler fjernes kirurgisk. Hunden får både smertestillende og betennelsesdempende. Det brukes ikke antibiotika ved kastrering.

PROGNOSE

Kastrering av hannhund er et rutineinngrep med liten risiko. Dog kan der øvrige sykdomsbilder påvirke prognosen, og dette tas hensyn til individuelt.

ETTERBEHANDLING

Første døgn

Hunden våkner gradvis fra anestesien. Under oppvåkningen kan den være forvirret, slapp og ustø. Vanligvis vil det ta et lite døgn før den er seg selv. La hunden sove uforstyrret på et lunt og rent sted. Hunden kan få tilbud om vann og fôr når den vil ha. Tilby gjerne halv porsjon først.

Medisinering

Hunden skal ha smertestillende i dagene etter inngrepet. Se medsendte resept.

Krage/body

Hunden må gå med krage eller body i 10-12 dager for å unngå at den slikker på såret. Behovet kan vurderes individuelt.

Kontroll hos veterinær

Etter kastrering skal hunden på etterkontroll 10-12 dager etter inngrepet. Da blir stingene fjernet. Dersom dere ser tegn på infeksjon (hevelse, varme eller verk) rundt snittet tar dere kontakt tidligere. Følg også med hundens temperatur den første uka. Normal temperatur hos hund er 37,5-38,5 grader. Plasteret kan sitte på til det faller av, eventuelt skiftes hvis det blir fuktig. Dersom plasteret ikke har flt av etter 5 dager skal det fjernes.

Fôring

Kastrerte hunder er roligere og har derfor lettere for å legge på seg. For å forebygge dette bør hunden fôres spesielt. Det er viktig at hunden ikke får for mye mat. Se anvisningen på fôrsekken og vurder individuelt.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page