top of page

Billeddiagnostikk

Ofte når vi skal undersøke våre pasienter kan vi ha behov for å se "under huden" på dem. Da vil vi benytte oss av ulike former for billeddiagnostikk.

Røntgen

Røntgen brukes mye klinikken, både for bløtvev og skjelett. Røntgen er spesielt mye brukt ved halthet og traumatiske skader, samt ved vurdering av brysthulen. 

Ultralyd

Ultralyd er svært mye brukt for å se på bløtvev og indre organer. Vi bruker også ultralyd på muskler, skjelett og ledd, samt for å vurdere hjertesykdom.

Gastroskopi

Under en gastroskopi inspiserer vi spiserør, magesekk og tolvfingertarm. Da tar vi biopsier av slimhinnen underveis. Noen ganger brukes gastroskopi for å hente ut fremmedlegemer som hunder og katter har spist. 

Cystoskopi og Vaginoskopi

Endoskopi kan fint brukes til å se inn i urinveiene, dvs urinrør og urinblære. Vi kan bruke det for å ta biopsier, samt for å hjelpe med å fjerne urinsteiner. 

Laparoskopi

Laparaskopi er kikkhullskirurgi i bukhulen.

Thoracoskopi

Thoracoskopi er kikkhullskirurgi i brysthulen.

Artroskopi

Kikkhullskirurgi i ledd brukes både som diagnostikk og behandling av leddlidelser. F.eks. ved osteokondrose (bruskløsning). 

CT og MR

I samarbeid med Vetscan AS tilbyr vi CT og MR undersøkelser for våre pasienter. CT er tilgjengelig i Trondheimsområdet, mens MR må man for øyeblikket reise til Østlandet for å få tatt. 

Please reload

bottom of page