press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

Bli kjent med oss!

Siden 1996 har vi på Melhus Dyreklinikk ytt omsorg til kjæledyr i Melhus og omegn. 

Daglig møter vi pasienter som vi får hjelpe. Det gir oss mening.
 

Vi har samlet kompetanse og erfaring blandet med vilje, pågangsmot og en dose sunt bondevett.

Slik ønsker vi å være et trygt sted å komme til hvor man alltid får hjelp.
Hjertelig velkommen!

142274901_2731602897152722_7181293057156

Veterinær

Daglig leder

Veterinær

Kirurgisk ansvarlig

Spesialistkandidat

Dyrekiropraktor.jpg.opt870x870o0,0s870x8

 

Dyrekiropraktor

MD_091120ByAaadde_2I2A6953w.jpg

 

Autorisert Dyrepleier

MicrosoftTeams-image (1).png

Klinikkassistent

Butikkansvarlig

HR

20615673_1671844469507108_43558178460227

Veterinær

Kardiologi ansvarlig

Spesialistkandidat

126851389_1080505262397121_3350266834903

 

Veterinær

MicrosoftTeams-image (44).png

Veterinærstudent

Klinikkassistent

MD_091120ByAadde_2I2A6669v.jpg

 

Veterinær

101504905_255012409102999_16270865726900

 

Autorisert Dyrepleier

MD_ikon03.jpg
Mari-Kristine Haugum

Resepsjonist

MicrosoftTeams-image (29).png

 

Veterinærstudent

MicrosoftTeams-image.png
Monica Hakkebo

 

Dyrepleierstudent

i utplassering

MicrosoftTeams-image (89).png
Stine Fævelen

 

Veterinærstudent i praksis

MelhusDyreklinikk_0621_ByAadde_2I2A7835v.jpg

 

Renhold

Vaktmester

Bli enda bedre kjent med oss!

Anna E Rathe
1/3

 

Veterinær

Daglig leder

Anna er daglig leder på klinikken. Hun ble uteksaminert fra Norges Veterinærhøgskole i 1979, og har siden arbeidet i klinisk praksis med både små og store dyr. Totalt blir det over 40 års erfaring! 

 

I 1996 startet Anna Melhus Dyreklinikk, som den gangen var en kombinert heste- og smådyrklinikk. Etterhvert ble klinikken en ren smådyrklinikk. 


Anna har gjennom mange år i smådyrpraksis opparbeidet seg mye kunnskap. Gjennom hele karrieren har hun vært opptatt av å holde seg faglig oppdatert, både gjennom selv å delta på kurs og ved å sende de ansatte på kurs. Selv har Anna har blant annet gjennomført hele ESAVS Dermatologi. som er en omfattende videreutdanning innen hudlidelser. Derfor er det Anna som har ansvar for alle hudutredningene hos oss. Hun har også deltatt på mange kurs i indremedisin.  

Anna bor på Melhus sammen med engelsk setteren Cherrie. De er mye å se langs stier og veier både lokalt og på lengre turer, enten til fots (løpende) eller på ski. 

 
Anna N Rathe

press to zoom

Describe your image

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

 

Veterinær

Kirurgisk ansvarlig. Spesialistkandidat

Som odelsjente født inn i en veterinærfamilie var det liksom aldri noen tvil om yrkesvalg for Anna; Kursen var stø allerede fra barnsben av. Anna skulle bli bonde på hjemgården og arbeide som veterinær. Derfor var det ingen overraskelse da det bar rett til Oslo for veterinærstudier etter videregående, og rett hjem igjen til Melhus etterpå. Anna ble uteksaminert fra Norges Veterinærhøgskole i 2006 og har siden arbeidet ved klinikken.


Allerede under studiet ble interessen spesielt for kirurgi vekket, og i årene etter endt studium har hun tatt en omfattende videreutdanning innen kirurgi. Blant annet har hun gjennomført et to-årig certificate studium i ortopedi og bløtvevs-kirurgi i København. Derfor er Anna Kirurgisk ansvarlig hos oss. 

Nå er Anna Spesialistkandidat, hvor hun etter endt spesialisering blir Spesialist i Smådyrsykdommer. 

Ved siden av å arbeide på klinikken driver altså Anna hjemgården Rathe på Melhus. Der driver hun korn- og kjøttproduksjon. Hun er opptatt av matproduksjon, dyrevelferd og landbrukspolitikk. På fritiden er Anna glad i både å lage og å spise god mat, og hun liker å reise. 

 
Camilla Viken

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

 

 

Dyrekiropraktor

Camilla er utflyttet trønder, oppvokst i Nord-Trøndelag men bor nå i Lier i Drammen.

 

Camilla har en master i kiropraktikk etter fem års skolegang i England på en av Europas mest anerkjente skoler for kiropraktikkstudiet. Her tok hun også videreutdanning som dyrekiropraktor ved International Academy of Veterinary Chiropractic. For å ta denne videreutdanningen må man enten være utdannet kiropraktor eller veterinær for å sikre god nok kunnskap i anatomi, sykdomslære og fysiologi.

 

Camilla praktiserer både som kiropraktor og dyrekiropraktor på fulltid, med hester, hunder og noen få andre dyr.  

Vi er så heldige å ha Camilla hos oss for å behandle våre pasienter regelmessig. 

 
Carolina Brobak

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

 

 

Autorisert Dyrepleier

Carolina er oppvokst i Hommelvik med familien og deres katter og kaniner. I ungdomstiden fylte hestene fritiden, med satsing på sprangridning. Dette brakte henne etterhvert til Danmark hvor hun arbeidet i en periode. Carolina har også arbeidet på heste- og hundeutstyrsbutikken Hööks. Før dyrepleierstudiet studerte Carolina husdyrvelferd på HINT i Steinkjer. 

 

Carolina var våren 2019 ferdig med dyrepleierstudiet ved Nord Universitet, og begynte i fast jobb hos oss etter dette. Underveis i utdanningen var hun i praksis hos oss, samt at hun arbeidet hos oss i ferier.

I dag bor Carolina på Melhus med sine to hunder Sid og Argo, som er med på turer overalt. Ikke sjelden fanger de også en Pokemon eller to når de er ute og lufter seg. Siste tilskudd i familien er skilpadden Pad. 

 

Carolina har gått kurs i både tannhelse, anestesi og salg, og i klinikken til daglig liker hun spesielt godt å arbeide innen disse fagfeltene. Hun er også veldig flinke med kamera, og lager mye fint for klinikken på nett. 

 
Eva M Rathe

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

 

 

Veterinærassistent

Det er ofte Eva du møter først når du kommer til oss, hun har ansvar for resepsjonen og er også ansvarlig for vår salgsavdeling. Eva er utdannet innen økonomi, først bachelor fra TØH og deretter master i innovasjon og ledelse som hun var ferdig med i 2014. Før hun kom til oss, har Eva arbeidet både på Felleskjøpet, i Avinor og i Autronica.

 

Som assistent på klinikken og ansvarlig for vårt fôrsortiment har Eva gått flere kurs innen fôring og dietter, og hjelper gjerne med råd og tips for pasientene våre. 

I arbeidet med dyrene trives Eva ekstra godt med kattene, og hun er spesielt interessert i sårbehandling. 

 

Eva både kommer fra og bor på Melhus. Fritiden bruker hun aktivt med trening både av seg selv og dressurhestene Cinderella og Nail It. Eva er også en mester i baking, noe vi nyter godt av på klinikken både titt og ofte!

 
 
Ine Sund

press to zoom

press to zoom
1/1

 

Veterinær

Kardiologi ansvarlig. Spesialistkandidat og Masterstudent i kardiologi

Ine studerte veterinærmedisin i Nottingham i England, og var ferdig utdannet i 2015.

Under studiet fattet hun interesse for kardiologi, og denne interessen har hun dyrket siden. Det har etterhvert betydd mye etterutdanning innen hjertets og sirkulasjonens sykdommer, og Ine har også vært et år i lære hos Norges eneste veterinær som jobber kun med kardiologi i Oslo. 

Nå er Ine hos oss en dag i uka og tar i mot hjertepasienter for utredning og oppfølging. Hun er spesialistkandidat og master-student i kardiologi. 

Ine er oppvokst i Rissa, og bor der med familien. 

Ine er for tiden ute i svangerskapspermisjon.

Ingunn Melby

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

 

 

Veterinær

Ingunn er oppvokst i Skaun, og flyttet tilbake dit så snart muligheten bød seg.  

Veterinærutdannelsen har Ingunn tatt i Slovakia, og hun ble uteksaminert og autorisert veterinær i juni 2018. Under studiene har Ingunn arbeidet hos oss i praksis og ferier. 

Etter studiene hadde Ingunn et vikariat i Østerdalen før hun kom tilbake til oss.

I tillegg til å arbeide på klinikken deltar Ingunn i praksissamarbeidet på produksjonsdyr i Trondheim og omegn. 

Ingunn tok førstegangstjenesten i Hundetjenesten, og var blant annet veterinær under NATO øvelsen i 2018. 

I tillegg er Ingunn også hjemme aktiv med trening av hund. Sammen med schæferen sin Una deltar hun både i kurs og aktiv tjeneste for Norske Redningshunder. De to ble godkjent ekvipasje i 2019 og har siden deltatt på flere leteaksjoner.  

I klinikken er halthetsdiagnostikk og billeddiagnostikk Ingunn sine hovedinteresser. 

 
Katrine Bøen

press to zoom

press to zoom
1/1

 

Veterinærstudent

Sommerjobb som klinikkassistent

"Hei!

Mitt navn er Katrine Bøen, født og oppvokst på Byåsen i Trondheim. Etter førstegangstjenesten i 2017 flyttet jeg til den flotte byen Wroclaw i Polen for å begynne på veterinær drømmen. Der studerer jeg ved University of Life Sciences, Faculty of Veterinary Medicine. 

 

Da jeg var 11 år fikk jeg min første ponni, etter det fikk jeg hestedilla og konkurrerte aktivt innen dressur og sprang i mange år.  Nå har jeg bruksschæferen «Mali» og Jaktcockeren «Java» som jeg konkurrerer med i spor, søk og lydighet.

 

Etter endt studie har jeg ett ønske om å videreutdanne meg innen fysioterapi og kiropraktikk til både hund og hest.

 

De siste fire somrene har jeg jobbet hos AniCura Byåsen.

Jeg ser veldig fram til å jobbe hos Melhus Dyreklinikk denne sommeren.

 

Håper vi sees!"

 
Kenneth A Landrø

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

 

 

Veterinær

"Et av de øyeblikkene jeg husker spesielt godt fra veterinærhverdagen er en 12 år gammel dobermann som jeg behandlet for pusteproblemer. Hunden kom inn akutt med larynx paralyse, og vi måtte legge inn en tube i luftrøret fordi den fikk ikke puste. Den ble behandlet av spesialist, og bare to uker etter så jeg den fornøyd og glad ute på tur sammen med eieren. <3 "

Kenneth vokste opp i jordbærbygda Lensvik, og han har nylig flyttet hjem igjen fra England. Med seg på flyttelasset har han samboer Kiri, sønnen og kattene Aslan og Nacho. 

Interessen for veterinærfaget kom gjennom dyrehold på hjemgården i Lensvik og avløserarbeid i helgene. Kenneth tenkte først på å bli stordyrveterinær, men valgte etterhvert å fokusere på kjæledyr. Veterinærstudiet tok Kenneth i Budapest, og siden uteksaminasjon derfra i 2011 har han jobbet i Irland og England. De siste 5 årene har han vært vaktveterinær for VetsNow på dyresykehus i England. 

Kenneth har en forkjærlighet for akuttmedisin, og han har mye erfaring innen dette etter jobben som vaktveterinær. Han er også veldig interessert i indremedisin og billeddiagnostik, og har ambisjoner om å fortsette å utvikle seg innen disse områdene fremover. 

I det daglige synes Kenneth det er givende å hjelpe syke dyr bli friske. Han liker utfordringene i å finne riktig diagnose, og mestringsfølelsen når man "overvinner" sykdom. 
Det er viktig for Kenneth å få god kontakt med pasientenes nærmeste, både for å få best mulig grunnlag for undersøkelser og for behandlingsplanen videre. 

Ved siden av jobben er Kenneth veldig glad i friluftsliv, gjerne sykkel og spesielt på vinteren når han også får gå på ski (det har han virkelig savnet i England!). Nå er neste mål å mestre seilbrett. Kenneth er født med livet som jordbærbonde i blodet, og ønsker å kombinere dette med veterinærjobben i fremtiden. 

 
Kiri Pragnell

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

 

 

Autorisert Dyrepleier

"I love seeing a patient go home fit and healthy after they have been poorly, knowing that I had a hand in making that happen. I always try to be the best nurse I can be and give my patients the best level of care."

Kiri er veldig glad i de varierte dagene som dyrepleier, og det å starte dagen og aldri vite hva som kommer inn døra. Hun liker å kunne sjekke ut en frisk pasient som har vært syk, vel vitende om at hun har bidratt med behandling og omsorg. Hun er ekstra glad i å jobbe med de alvorlig syke pasientene, de  som gjerne trenger å legges inn på klinikken i kortere eller lengre perioder for å få dem friske. I tillegg har Kiri en fascinasjon for radiografi, og liker å arbeide med det. 

Kiri startet arbeidslivet i en kontorjobb for en organisasjon som drev med trygdeboliger. Men hun bestemte seg tidlig for at hun ikke ville tilbringe dagene sine på kontor, og hun valgte å utdanne seg til dyrepleier.

Dyrepleierstudiet tok hun i England, et treårig studie med en blanding av teoretisk undervisning på skole og praktisk arbeid i klinikk. Kiri ble uteksaminert i 2013, og hun ble senere Sjefsdyrepleier for klinikken hun arbeidet hos.

Kiri er altså opprinnelig fra England. Hun vokste opp i Coventry, men har de siste årene bodd i South Leicestershire. Nå har Kiri flyttet til Lensvik, men det er ikke heeelt tilfeldig. Kiri er nemlig samboer med Kenneth, og han har endelig :-) fått overbevist henne om å flytte til Norge og hjembygda hans. Sammen har de sønnen Arthur, og sammen bor de også med familiens to katter.

Som ny-innflyttet til Norge vil Kiri bruke fritiden til å forbedre skiferdighetene (hun har nemlig allerede en historie med flere ski-relaterte skader etter tidligere besøk til Norge), og til å lære seg norsk.

 
Melanie Hasse

press to zoom

press to zoom
1/1

 

Veterinærstudent
Sommerjobb som veterinær på midlertidig lisens

"Jeg er opprinnelig fra Tyskland og flyttet til verdens navle Singsås i Midtre Gauldal kommune i 2011, hvor jeg fullførte ungdoms- og videregående skole. Siden 2016 studerer jeg ved Norges veterinærhøyskole og uteksamineres i 2022. Om noen stusser over dialekten min, så er det en vill miks av trøndersk, østandsdialekt og tysk aksent, men jeg håper på at trønderen slår gjennom etterhvert. Jeg har jobbet deltid på EMPET dyresykehus ved siden av veterinærstudiet siden 2019, hvor følelsen om at veterinær er drømmeyrket har vokst med hver eneste dag på klinikken. 

 

Jeg har alltid vært glad i dyr, og har hatt både hund, katt, og kanin som kjæledyr og drev lenge med dressurridning. Pga. strenge regler i studentboligen i Oslo og lite tid under studiet, måtte dessverre alle kjæledyr og hesteaktiviteter bli hjemme i Trøndelag. Melhus dyreklinikk har alltid vært tillitsklinikken for våre firbente familiemedlemmer og det var derfor bare helt naturlig å søke sommerjobb hos dere. Slik får jeg kombinert en sommer med gamle venner, familie og hjemmefølelse med en spennende og lærerik arbeidshverdag i drømmejobben. 

 

I fritiden min synger jeg i veterinærkoret "Tonus Uteri" og driver med moderne dans. Jeg er veldig glad i å reise og har vært på utveksling ved universitet i Zürich, Sveits, hvor jeg hadde praksis på smådyr-og hestesykehuset. Etter studiet vil jeg gjerne reise i Latin-Amerika i noen måneder og har lyst til å jobbe som frivillig veterinær i hjelpeprogrammene til WVS (Worldwide Veterinary service). I fremtiden ønsker jeg faglig å fordype meg i smådyrmedisin, med særlig interesse for nevrologi og akuttmedisin." 

 
Torbjørn Welle

press to zoom

press to zoom
1/1

 

Renhold

Vaktmester

Torbjørn har bodd og arbeidet i Melhus gjennom et langt liv. Nå fyller han pensjonisttilværelsen blant annet med å hjelpe oss på klinikken med all slags forefallende arbeid. 

Sammen med kona Astrid har Torbjørn i alle år vært meget aktiv i hundemiljøet, og spesielt med schnauzere. Både oppdrett og utstilling har vært store hobbyer for dem begge. 

For oss er det uvurderlig hjelp i å ha noen som kan fikse og hjelpe oss med små og større ting.