top of page

Årets julebrev og årets julemirakel <3


Vel inne i julefeiringa vil vi benytte anledningen til å takke dere alle for året som har gått, og ønske dere velkommen i et spennende nytt år!

Hos oss på klinikken blir jula i år feiret med våre respektive familier, samtidig som vi bytter på å ha vakt slik at det skal være hjelp å få om sykdom eller uhell er ute i julehøytiden. Akutte ting tar jo som kjent aldri fri.

I 2019 har vi blitt beæret med stadig ny tillit fra nye pasienter, og fornyet tillit fra mange vi etterhvert har blitt veldig godt kjente med. Det er utrolig hyggelig å få følge mange tett gjennom faktisk hele livet!

Det er heldigvis de fleste av dere vi møter i mindre dramatiske omstendigheter, men av og til handler det også om liv og død. For noen gir behandlingen rask effekt, mens andre kjemper vi sammen med over lengre tid. Heldigvis får vi se mange syke bli friske og leve lenge sammen med sine familier.

En liten blid krabat vi har blitt veldig godt kjent med i høst er Wilfred, og hans historie passer godt som årets lille julemirakel. Wilfred måtte ha hjelp akutt ei helg i høst, da han hadde blitt så dårlig. Det viste seg at Wilfred hadde fått gallestase. Det betyr at gallen, som produseres i leveren og skilles ut i tarmen, hopet seg opp i galleblæra og leveren pga at gallegangen hadde tettet seg til. Dette gir store problemer for leveren. Symptomene kan ofte være litt vage, men kvalme, magesmerter, oppkast, dårlig matlyst og slapphet er vanlig. Uten behandling er sykdommen fatal. Wilfred kastet opp og kastet opp alt han fikk i seg og var veldig, veldig kvalm.

Wilfred måtte opereres, og gallegangen ble åpnet og galleblæra fjernet. Men leveren hans hadde blitt veldig påkjent av gallestasen, og hans blodverdier var skyhøye. Så da startet den store jobben med stell og omsorg for å komme seg på beina igjen.

Siden Wilfred var veldig kvalm ville han ikke spise. Han måtte ha en spiserørssonde innlagt slik at han kunne fôres med sprøyte gjennom sonden. Hele dagen fikk han fôr i sonden annenhver time. Wilfred fikk også masse medisiner, mot kvalme, for leveren, smertestillende osv.

De første to ukene var Wilfred på klinikken hele tiden. Heldigvis er han en fantastisk tapper personlighet som kjempet sammen med oss og VILLE bli frisk! Selv om det var medisinering og fôring og undersøkelser hele tiden var han (nesten) like blid hele tiden!

Wilfreds eiere gjorde en fantastisk jobb med tett oppfølging både på klinikken og etterhvert også hjemme. De lærte seg å gi alle medisinene og fôre gjennom sonden, slik at Wilfred kunne reise hjem når han ble stabil. Det ble fulgt nøye anvisninger for hva som skulle gis når og hvor ofte, og Wilfred hadde et langt skjema hvor alt ble sirlig ført for hver eneste dag.

Vi var veldig spente på om Wilfred sin kropp og spesielt leveren ville komme til å reparere seg og få full funksjon tilbake etter påkjenningen. Og gradvis fikk vi bedring i blodprøvene. Wilfred den lille tøffingen ble i bedre og bedre form, og når han spiste godt selv og tok medisinene i munnen kunne vi fjerne spiserørsonden.

Før jul var Wilfred inne til en foreløpig siste kontroll, som viste at blodverdiene nå er helt normale! Wilfred lever nå uten galleblære, og han er blitt helt symptomfri og funksjonsfrisk til tross for hvor syk han var. Tusen takk til Wilfreds mamma og pappa for at vi fikk hjelpe og for den uvurderlige innsatsen de la ned i å gjøre kjære Wilfred frisk!

Det er utrolig givende å få følge slike kritisk syke pasienter over tid og få bidra til at tilstanden snur og pasienten blir seg selv igjen! En ekstra julehilsen sender vi til alle vi har kjempet mot sykdom med i året som har gått, Wilfred og alle dere andre!

Det nye året blir nok et spennende år på klinikken. Dere som kjenner oss best vet at vi før nyttår har hatt "kortdag" på torsdager, med åpent bare fra 14-18. Men fra nyttår møter dere oss på klinikken hele uken mandag -fredag fra kl 09 til kl 18, alle hverdager. Vi håper den økte tilgjengeligheten kommer godt med.

Vi blir også flere i 2020! Første nye fjes i flokken er veterinær Monica Jørgensen, som starter hos oss i mars. Det gleder vi oss veldig til!

Melhus Dyreklinikk har hatt tilhold i våre nåværende lokaler i de siste femten åra. Med alle dere og alle oss blir det uunngåelig litt trangt om plassen til tider. Vi jobber med en løsning på det også, og inntil videre forsøker vi så godt vi kan å spre både oss og dere utover den tilmålte plassen og tiden så godt det lar seg gjøre. Stort sett fungerer dette veldig greit, og dere er løsningsorienterte dere som oss.

Vi ønsker så langt det lar seg gjøre alltid å yte hjelp når det er behov. Om noe akutt skulle oppstå så vil vi gjøre det vi kan for å hjelpe. Ring oss så finner vi tid i timelista. Derfor vil vi fortsatt også tilby dyrlegevakt utenom åpningstid, i samarbeid med andre klinikker i området. Ring oss når som helst for å få snakke med vakthavende veterinær.

Så gjenstår det å ønske dere alle god helse inn i det nye året, og velkommen til oss for små og store ting når behovet melder seg!

Godt nytt år!

Beste hilsner Carolina, Eva, Ida, Ingunn, Ine, Torbjørn, Anna og Anna

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page