1/1

Bli kjent med oss!

Siden 1996 har Melhus Dyreklinikk ytt hjelp og omsorg til kjæledyr i Melhus og omegn. 

Daglig møter vi pasienter som vi får hjelpe. Det gir oss mening.


Vi har samlet kompetanse og erfaring blandet med vilje, pågangsmot og en dose sunt bondevett.

Slik ønsker vi å være et trygt sted å komme til hvor man alltid får hjelp.
Hjertelig velkommen!

Anna E Rathe

Veterinær

Daglig leder

Anna N Rathe

Veterinær

Kirurgisk ansvarlig

Spesialistkandidat

Camilla Viken

 

Dyrekiropraktor

Carolina Brobak

 

Autorisert Dyrepleier

Eva M Rathe

Klinikkassistent

Butikkansvarlig

HR

Ine Sund

Veterinær

Kardiologi ansvarlig

Spesialistkandidat

Ingunn Melby

 

Veterinær

Katrine Bøen

Veterinærstudent

Klinikkassistent

Kenneth Landrø

 

Veterinær

Kiri Pragnell

 

Autorisert Dyrepleier

Melanie Hasse

 

Veterinærstudent

Monica Hakkebo

 

Dyrepleierstudent

i utplassering

Torbjørn Welle

 

Renhold

Vaktmester

Wanvisa Inthakrit

 

Utplassering

Bli enda bedre kjent med oss!

Anna E Rathe
1/3

 

Veterinær

Daglig leder

Anna er daglig leder på klinikken. Hun ble uteksaminert fra Norges Veterinærhøgskole i 1979, og har siden arbeidet i klinisk praksis med både små og store dyr. Totalt blir det over 40 års erfaring! 

 

I 1996 startet Anna Melhus Dyreklinikk, som den gangen var en kombinert heste- og smådyrklinikk. Etterhvert ble klinikken en ren smådyrklinikk. 


Anna har gjennom mange år i smådyrpraksis opparbeidet seg mye kunnskap. Gjennom hele karrieren har hun vært opptatt av å holde seg faglig oppdatert, både gjennom selv å delta på kurs og ved å sende de ansatte på kurs. Selv har Anna har blant annet gjennomført hele ESAVS Dermatologi. som er en omfattende videreutdanning innen hudlidelser. Derfor er det Anna som har ansvar for alle hudutredningene hos oss. Hun har også deltatt på mange kurs i indremedisin.  

Anna bor på Melhus sammen med engelsk setteren Cherrie. De er mye å se langs stier og veier både lokalt og på lengre turer, enten til fots (løpende) eller på ski. 

Anna N Rathe

 

Veterinær

Kirurgisk ansvarlig. Spesialistkandidat

Som odelsjente født inn i en veterinærfamilie var det liksom aldri noen tvil om yrkesvalg for Anna; Kursen var stø allerede fra barnsben av. Anna skulle bli bonde på hjemgården og arbeide som veterinær. Derfor var det ingen overraskelse da det bar rett til Oslo for veterinærstudier etter videregående, og rett hjem igjen til Melhus etterpå. Anna ble uteksaminert fra Norges Veterinærhøgskole i 2006 og har siden arbeidet ved klinikken.


Allerede under studiet ble interessen spesielt for kirurgi vekket, og i årene etter endt studium har hun tatt en omfattende videreutdanning innen kirurgi. Blant annet har hun gjennomført et to-årig certificate studium i ortopedi og bløtvevs-kirurgi i København. Derfor er Anna Kirurgisk ansvarlig hos oss. 

Nå er Anna Spesialistkandidat, hvor hun etter endt spesialisering blir Spesialist i Smådyrsykdommer. 

Ved siden av å arbeide på klinikken driver altså Anna hjemgården Rathe på Melhus. Der driver hun korn- og kjøttproduksjon. Hun er opptatt av matproduksjon, dyrevelferd og landbrukspolitikk. På fritiden er Anna glad i både å lage og å spise god mat, og hun liker å reise. 

Camilla Viken

1/2

 

 

Dyrekiropraktor

Camilla er utflyttet trønder, oppvokst i Nord-Trøndelag men bor nå i Lier i Drammen.

 

Camilla har en master i kiropraktikk etter fem års skolegang i England på en av Europas mest anerkjente skoler for kiropraktikkstudiet. Her tok hun også videreutdanning som dyrekiropraktor ved International Academy of Veterinary Chiropractic. For å ta denne videreutdanningen må man enten være utdannet kiropraktor eller veterinær for å sikre god nok kunnskap i anatomi, sykdomslære og fysiologi.

 

Camilla praktiserer både som kiropraktor og dyrekiropraktor på fulltid, med hester, hunder og noen få andre dyr.  

Vi er så heldige å ha Camilla hos oss for å behandle våre pasienter regelmessig. 

Carolina Brobak

1/4

 

 

Autorisert Dyrepleier

Carolina er oppvokst i Hommelvik med familien og deres katter og kaniner. I ungdomstiden fylte hestene fritiden, med satsing på sprangridning. Dette brakte henne etterhvert til Danmark hvor hun arbeidet i en periode. Carolina har også arbeidet på heste- og hundeutstyrsbutikken Hööks. Før dyrepleierstudiet studerte Carolina husdyrvelferd på HINT i Steinkjer. 

 

Carolina var våren 2019 ferdig med dyrepleierstudiet ved Nord Universitet, og begynte i fast jobb hos oss etter dette. Underveis i utdanningen var hun i praksis hos oss, samt at hun arbeidet hos oss i ferier.

I dag bor Carolina på Melhus med sine to hunder Sid og Argo, som er med på turer overalt. Ikke sjelden fanger de også en Pokemon eller to når de er ute og lufter seg. Siste tilskudd i familien er skilpadden Pad. 

 

Carolina har gått kurs i både tannhelse, anestesi og salg, og i klinikken til daglig liker hun spesielt godt å arbeide innen disse fagfeltene. Hun er også veldig flinke med kamera, og lager mye fint for klinikken på nett. 

Eva M Rathe

1/1

 

 

Klinikkassistent

Det er ofte Eva du møter først når du kommer til oss, hun har ansvar for resepsjonen og er også ansvarlig for vår salgsavdeling. Eva er utdannet innen økonomi, først bachelor fra TØH og deretter master i innovasjon og ledelse som hun var ferdig med i 2014. Før hun kom til oss, har Eva arbeidet både på Felleskjøpet, i Avinor og i Autronica.

 

Som assistent på klinikken og ansvarlig for vårt fôrsortiment har Eva gått flere kurs innen fôring og dietter, og hjelper gjerne med råd og tips for pasientene våre. 

I arbeidet med dyrene trives Eva ekstra godt med kattene, og hun er spesielt interessert i sårbehandling. 

 

Eva både kommer fra og bor på Melhus. Fritiden bruker hun aktivt med trening både av seg selv og dressurhesten Cinderella. Eva er også en mester i baking, noe vi nyter godt av på klinikken både titt og ofte!

Ine Sund

1/1

 

Veterinær

Kardiologi ansvarlig. Spesialistkandidat og Masterstudent i kardiologi

Ine studerte veterinærmedisin i Nottingham i England, og var ferdig utdannet i 2015.

Under studiet fattet hun interesse for kardiologi, og denne interessen har hun dyrket siden. Det har etterhvert betydd mye etterutdanning innen hjertets og sirkulasjonens sykdommer, og Ine har også vært et år i lære hos Norges eneste veterinær som jobber kun med kardiologi i Oslo. 

Nå er Ine hos oss en dag i uka og tar i mot hjertepasienter for utredning og oppfølging. Hun er spesialistkandidat og master-student i kardiologi. 

Ine er oppvokst i Rissa, og bor der med samboer, hunden Pixie og kattepus. 

Ine er for tiden ute i svangerskapspermisjon.

Ingunn Melby

1/5

 

 

Veterinær

Ingunn er oppvokst i Skaun, og flyttet tilbake dit så snart muligheten bød seg.  

Veterinærutdannelsen har Ingunn tatt i Slovakia, og hun ble uteksaminert og autorisert veterinær i juni 2018. Under studiene har Ingunn arbeidet hos oss i praksis og ferier. 

Etter studiene hadde Ingunn et vikariat i Østerdalen før hun kom tilbake til oss.

I tillegg til å arbeide på klinikken deltar Ingunn i praksissamarbeidet på produksjonsdyr i Trondheim og omegn. 

Ingunn tok førstegangstjenesten i Hundetjenesten, og var blant annet veterinær under NATO øvelsen i 2018. 

I tillegg er Ingunn også hjemme aktiv med trening av hund. Sammen med schæferen sin Una deltar hun både i kurs og aktiv tjeneste for Norske Redningshunder. De to ble godkjent ekvipasje i 2019 og har siden deltatt på flere leteaksjoner.  

I klinikken er halthetsdiagnostikk og billeddiagnostikk Ingunn sine hovedinteresser. 

Katrine Bøen

1/1

 

Veterinærstudent

Klinikkassistent

Katrine Bøen er veterinærstudent og har sommerjobb hos oss. 

Kenneth A Landrø

1/4

 

 

Veterinær

"Et av de øyeblikkene jeg husker spesielt godt fra veterinærhverdagen er en 12 år gammel dobermann som jeg behandlet for pusteproblemer. Hunden kom inn akutt med larynx paralyse, og vi måtte legge inn en tube i luftrøret fordi den fikk ikke puste. Den ble behandlet av spesialist, og bare to uker etter så jeg den fornøyd og glad ute på tur sammen med eieren. <3 "

Kenneth vokste opp i jordbærbygda Lensvik, og han har nylig flyttet hjem igjen fra England. Med seg på flyttelasset har han samboer Kiri, sønnen og kattene Aslan og Nacho. 

Interessen for veterinærfaget kom gjennom dyrehold på hjemgården i Lensvik og avløserarbeid i helgene. Kenneth tenkte først på å bli stordyrveterinær, men valgte etterhvert å fokusere på kjæledyr. Veterinærstudiet tok Kenneth i Budapest, og siden uteksaminasjon derfra i 2011 har han jobbet i Irland og England. De siste 5 årene har han vært vaktveterinær for VetsNow på dyresykehus i England. 

Kenneth har en forkjærlighet for akuttmedisin, og han har mye erfaring innen dette etter jobben som vaktveterinær. Han er også veldig interessert i indremedisin og billeddiagnostik, og har ambisjoner om å fortsette å utvikle seg innen disse områdene fremover. 

I det daglige synes Kenneth det er givende å hjelpe syke dyr bli friske. Han liker utfordringene i å finne riktig diagnose, og mestringsfølelsen når man "overvinner" sykdom. 
Det er viktig for Kenneth å få god kontakt med pasientenes nærmeste, både for å få best mulig grunnlag for undersøkelser og for behandlingsplanen videre. 

Ved siden av jobben er Kenneth veldig glad i friluftsliv, gjerne sykkel og spesielt på vinteren når han også får gå på ski (det har han virkelig savnet i England!). Nå er neste mål å mestre seilbrett. Kenneth er født med livet som jordbærbonde i blodet, og ønsker å kombinere dette med veterinærjobben i fremtiden. 

Kiri Pragnell

1/3

 

 

Autorisert Dyrepleier

"I love seeing a patient go home fit and healthy after they have been poorly, knowing that I had a hand in making that happen. I always try to be the best nurse I can be and give my patients the best level of care."

Kiri er veldig glad i de varierte dagene som dyrepleier, og det å starte dagen og aldri vite hva som kommer inn døra. Hun liker å kunne sjekke ut en frisk pasient som har vært syk, vel vitende om at hun har bidratt med behandling og omsorg. Hun er ekstra glad i å jobbe med de alvorlig syke pasientene, de  som gjerne trenger å legges inn på klinikken i kortere eller lengre perioder for å få dem friske. I tillegg har Kiri en fascinasjon for radiografi, og liker å arbeide med det. 

Kiri startet arbeidslivet i en kontorjobb for en organisasjon som drev med trygdeboliger. Men hun bestemte seg tidlig for at hun ikke ville tilbringe dagene sine på kontor, og hun valgte å utdanne seg til dyrepleier.

Dyrepleierstudiet tok hun i England, et treårig studie med en blanding av teoretisk undervisning på skole og praktisk arbeid i klinikk. Kiri ble uteksaminert i 2013, og hun ble senere Sjefsdyrepleier for klinikken hun arbeidet hos.

Kiri er altså opprinnelig fra England. Hun vokste opp i Coventry, men har de siste årene bodd i South Leicestershire. Nå har Kiri flyttet til Lensvik, men det er ikke heeelt tilfeldig. Kiri er nemlig samboer med Kenneth, og han har endelig :-) fått overbevist henne om å flytte til Norge og hjembygda hans. Sammen har de sønnen Arthur, og sammen bor de også med familiens to katter.

Som ny-innflyttet til Norge vil Kiri bruke fritiden til å forbedre skiferdighetene (hun har nemlig allerede en historie med flere ski-relaterte skader etter tidligere besøk til Norge), og til å lære seg norsk.

Torbjørn Welle

1/1

 

Renhold

Vaktmester

Torbjørn har bodd og arbeidet i Melhus gjennom et langt liv. Nå fyller han pensjonisttilværelsen blant annet med å hjelpe oss på klinikken med all slags forefallende arbeid. 

Sammen med kona Astrid har Torbjørn i alle år vært meget aktiv i hundemiljøet, og spesielt med schnauzere. Både oppdrett og utstilling har vært store hobbyer for dem begge. 

For oss er det uvurderlig hjelp i å ha noen som kan fikse og hjelpe oss med små og større ting.

© 2016 Melhus Dyreklinikk med Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

72 87 10 01

post@melhusdyreklinikk.no

Kuhaugen 4,  7224 Melhus

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon